autoverhuur op Corsica en Sardinie

Auto- & camperverhuur op/naar Corsica en Sardinië

Zoek en boek een auto of camper

Camperen

Corsica en/of Sardinië met de camper. Ideale oplossing voor veel reizigers. Zij die een eigen camper hebben of gaan kopen en “Europa willen doen”, moeten natuurlijk ook ‘even’ via Corsica en Sardinië. Anderzijds zijn er ook reizigers die een ideale manier zoeken om de eilanden te verkennen. Dan is huur natuurlijk ook een fantastische oplossing. Vliegen naar je camper en rijden maar!

Lees hier de tips voor camperen op Corsica en hier op Sardinië

Autohuur op Corsica: dit blijkt lastig! NB 10 juli: Goed nieuws voor wie een auto wil huren. Er zijn er 6000 onderweg naar het eiland. Zie https://www.francebleu.fr/infos/transports/corse-la-fin-de-la-penurie-de-voitures-de-location-1594361031

Nijpend te kort aan huurauto’s

In gevolge van de Coronacrisis zijn er veel te weinig huurauto’s aangevoerd op Corsica. Geen enkel verhuur bedrijf blijkt meer auto’s te hebben in deze zomer. Erg vervelend als je je vlucht al hebt geboekt.

Zelf heb ik vorig jaar een auto moeten huren bij de VW-garage in Biguglia bij Bastia langs de T11. Het wemelt aldaar van de garages en autobedrijven. Dus wie weet kan je daar terecht? Ook in Ajaccio en Porto Vecchio zijn van die zones met veel auto-bedrijven. Misschien zien zij er wel business in!

Heb je een idee of oplossing, meld het svp op de facebookgroep: Corsica- Prikbord of aan mij!

Zie hier ook bericht uit Corse Martin

Auto Europe, HolidayCars en Sunny Cars

Wij hebben al regelmatig met Auto-Europe en Sunny Cars met plezier een huurauto geboekt. Deze autoverhuur bedrijven zoeken uit een groot aantal aanbieders de meest voor de handliggende en voordelige keuzes. Ook via, EasyTerra zijn er goede mogelijkheden. Het zijn allen in meer of mindere mate prijsvergelijkers/bemiddelaars.

GEEN extra verzekering meer nodig op vliegveld:

  • Met Sunny Cars is het ook heel handig zoeken! Het prettige bij Sunny Cars is de ‘all inclusive garantie’. Je weet direct wat je hebt. Daarom zal het ook wel zo goed beoordeeld zijn door bijvoorbeeld Kassa!
  • Auto Europe heeft een vergelijkbare optie: kies dan voor: RESTITUTIE BLIJVEND EIGEN RISICO OF ZONDER EIGEN RISICO.
  • Ook EasyTerra heeft een optie om het eigen risico af te dekken: bij EasyTerra, neem je natuurlijk: Alle verzekeringen.

Vervelende verrassing: Verzekering die je zeker niet nodig hebt

Idee: vlieg naar een havenstad: vaar over en huur een auto op het eiland.
Maar het meest logisch is natuurlijk wel om te vliegen naar een van de luchthavens op Corsica (Ajaccio, Bastia, Figari en Calvi) of Sardinië (Cagliari, Alghero en Olbia) en dan daar een auto huren. Bijkomend voordeel is dat alle luchthavens ruim in de auto’s zitten.

Je kunt hier heel gemakkelijk huren en je kunt ook eventueel de auto ophalen
in de ene stad en in de andere stad weer inleveren! Handig als je bijvoorbeeld
In Bastia landt en via Ajaccio weer vertrekt. Of bij de Sardijnse variant: Alghero heen en Cagliari terug.

Creditcard

Als je een auto huurt dan moet je een creditcard hebben. Die wordt over het algemeen gezien als “borg”. De creditcard die wordt opgegeven bij boeking dient ook te worden overlegd als je de auto op gaat halen! Hiermee heeft de autoverhuurder tevens een extra garantie over de identiteit van de autohuurder (hoofdbestuurder). Vergeet je pincode van je creditcard niet!

Ga je de grens over (Corsica = Frans <-> Sardinië = Italiaans) dan is het handig om na te vragen of dit ook mag. Dit is namelijk niet altijd toegestaan. Zie de huurvoorwaarden.

Niet alleen kun je hier je auto huren voor een vakantie naar Corsica of Sardinië, maar voor elke huurrit die je wilt maken. Of het nu gaat om een dagtrip in Nederland, of een vakantierit naar Zweden: je kunt hier je auto uitzoeken en boeken!!!

De verstrekking van de informatie en de boeking valt buiten onze verantwoordelijkheid.
De uitvoering gebeurt door en onder volledige verantwoordelijkheid van Auto Europe, EasyTerra of Sunny Cars!

Dank alvast als je via een link op deze pagina je auto huurt, je helpt deze website hiermee om het onderhoud te bekostigen!

(nb: je hoeft via deze links niet perse naar Corsica of Sardinië een auto te boeken: overal in de wereld hebben ze een auto klaar staan!)

De verstrekking van de informatie en de boeking valt buiten onze verantwoordelijkheid.
De uitvoering gebeurt door en onder volledige verantwoordelijkheid van Auto Europe, EasyTerra of Sunny Cars!

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

auto huren

Boek hieronder rechtstreeks in de database van Auto Europe of klik op een van de banners hierboven.

Wilge!Auto & camperverhuur Corsica Sardinië