Nieuws

Trivago?

by Wilge! on maart 22, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Trivago?

Ken je de reclame van Trivago? Ze beweren dat ze van de aanbieders van een hotel alle prijzen in huis hebben. Dat vergelijkt en vergemakkelijkt de keuze en zo kun je dus het goedkoopste uit zijn, zo luidt hun spotje op tv.

We hebben een paar accommodaties onderzocht.

Ons favoriete 2 sterren hotelletje in Algajola “Beau Rivage” met een Booking.com beoordeling van een 9,2 uit meer dan 522 beoordelingen is kennelijk niet bij erg veel Hotelaanbieders beschikbaar. Logisch, want je betaalt als hotel eigenaar een hoop commissie om op zo’n site te “mogen” staan. En wat zien we bij Trivago: 1 prijs en wel die van Booking.com

Dan een ander favoriet 3 sterren hotelletje van ons: U Frascone in Venaco, ook een Booking.com beoordeling 9,2 uit bijna 500 beoordelingen. Ook hier wordt bij Trivago 1 prijs genoemd en wel van Booking.com. Van de andere aanbieders komt de melding dat ze “op dit moment geen deals ontvangen”, wanneer dan wel? (zie afbeelding) Ook bijzonder is dat ze op een andere beoordelingsscore komen, oa via aanbieders die hier dan weer niet bij staan….. vreemd.

Dan een Chambre d’Hote in Porticcio: Casa Maredda. Bij Booking.com te reserveren, maar niet via Trivago. Dat is ook vreemd. Even verder gekeken: je moet 2 nachten boeken. Daarvan wordt geen melding gemaakt op Trivago. En verder is er dan ook nu maar 1 aanbieder: Booking.com!

Dan maar even een grotere naam in getypt. 1,4 km van het bovengenoemde Casa Maredda staat het Radisson Blu Resort & Spa. Die heeft wel meerdere aanbieders, zie afbeelding. Booking.com heeft de beste deal. Eigenaren van een hotel kunnen een tijdelijke prijsverlaging of actieprijs berekenen en deze is dan hier te zien voor het Radisson.

 

We hebben ook een paar accommodaties op Sadinië onderzocht. Ook daar wel wat om aan op te merken.

Het 4 sterren Alghero Resort Country Hotel met een Booking.com beoordeling van een 7,9 uit meer dan 156 beoordelingen heeft diverse aanbieders. Wat zien we bij Trivago: 5 aanbieders en met de goedkoopste die van Booking.com Het lastige is vaak dat er in hotels als deze meerdere soorten kamers zijn. En dat maakt het vergelijken al gelijk wat lastiger.

Een ander groot 4 sterren horse en country hotel, namelijk Horse Country Resort Congress & Spa bij Arborea is het “probleem” van de hoeveelheid verschillende kamers nog groter, zeker als er nog eens veel meer aanbieders zijn. Een afdruk maken van de lijst is niet eens mogelijk zolang als die is. Prijzen variërend van 110 bij Hotelquickly t/m Gala hotels 278. Hier heb je ook nog weer verschillende mogelijkheden in met ontbijt, full pension, half pension. EN, merkwaardig: hier staat booking.com niet bij terwijl die op dat moment wel een kamer op dezelfde datum aanbiedt voor de prijs van 120 euro inclusief ontbijt.

Het mooie Rurale B&B Lu Salconi wordt wel genoemd bij Trivago, maar geen deals, terwijl er bij Booking.com toch echt wel een prijs genoemd wordt, zij het voor meerdere dagen. In mei 2 dagen: €150 met een score van bijna een 9!

Het is dus wel een beetje het wiel uitvinden. Vooral betreft data/aantal dagen, en lang niet alle aanbieders hebben deals met de eigenaren en dus voor jullie.

Het hangt dus van je zelf af of je “je bij Trivago thuis voelt”, en dan kun je best leuke deals bij Trivago tegenkomen. Ik ga liever kijken bij het mij vertrouwde Booking.com die heeft genoeg accommodaties.

Waarvan acte!

 

Wilge!Trivago?