Nieuws

Tips autohuur Corsica & Sardinië

by Wilge! on mei 8, 2017 2 comments

Regel jij zelf je vakantie? Dan heb je op onze websites natuurlijk al voldoende bouwstenen gevonden om een heerlijke vakantie in elkaar te zetten. Je zult ongetwijfeld de pagina vliegen of veerdiensten en accommodaties hebben bekeken. Ben je ook op de pagina met autoverhuur geweest? Want op de eilanden is eigen vervoer toch wel erg praktisch. Bovendien staan bij alle luchthavens de auto’s al klaar dus reserveren maar.

Tips

Ik zelf ben geabonneerd op de nieuwsbrief van Sunnycars. Behalve de logische reclame, staan daar toch wel erg handige tips tussen.

We hebben de belangrijkste 5 even hier voor je op een rijtje gezet.

Tip 1:

Ken je de 24-uursregel al? Die kan je zomaar een huurdag extra kosten! Autohuur gaat namelijk altijd per 24 uur. Dus lever je je huurauto op een later tijdstip in dan je hem hebt opgehaald? Dan kost je dat een volle huurdag extra.

Stem je ophaal- en inlevertijden daarom goed op elkaar af. Land je om 14.00 uur en blijf je een week? Dan haal je de auto rond  14.30 uur op en lever je hem op dag 8 dus uiterlijk om 14.30 uur weer in. Je betaalt dan 7 volle huurdagen. Lever je hem pas om 16.00 uur in, dan betaal je voor die anderhalf uur een volle dag extra. Zonde!

Of: huur je auto een paar dagen later en verken de omgeving van de luchthaven eerst per openbaar vervoer zoals en hop-en-hop bus (bv Ajaccio Cagliari en Alghero) of per fiets (ebike) of scooter.

Tip 2:

2e bestuurder ook op het huurcontract.

Wil je ook wel eens onbekommerd genieten van het landschap zonder op de weg te hoeven letten? Dan biedt een extra bestuurder op het huurcontract uitkomst. Regel dat dan wel vóórdat je vertrekt, want als je ter plekke iemand op het huurcontract laat bijschrijven, ben je vaak duurder uit. Je kunt de tweede bestuurder als extra boeken of door middel van ons AD-pakket (AD = additional driver). Goed om even op te letten dus.

Soms is een extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Dat is natuurlijk helemaal goedkoop! Als dat het geval is, staat dit bij de specificaties van de huurauto vermeld.

En let op: de tweede bestuurder moet áltijd ook het huurcontract tekenen om verzekerd te zijn. Dus óók als de tweede bestuurder standaard is inbegrepen.

Tip 3:

Waarom vroeg boeken ook loont bij een huurauto

Dit zijn dé drie redenen om vroeg te boeken:

1 – Financieel voordeel
Vroeg boeken scheelt je geld. De prijzen voor de zomer liggen in december, januari en februari gemiddeld 10% lager dan als je pas boekt in juni of juli. Hier geldt de gebruikelijke regel van vraag en aanbod. Hoe dichter je bij de zomerperiode komt, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bovendien zijn de goedkopere auto’s meestal als eerste uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt als je op een later moment kiest.

2 – De auto van je keuze
In december of januari alvast je huurauto voor aanstaande zomer vastleggen, zorgt er ook voor dat je de ruimste keuze hebt. Zeker als je op zoek bent naar een bepaald model (bv. cabrio, jeep of minivan) kun je maar beter zo vroeg mogelijk boeken. Want hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is.

3 – Bestemming nog niet uitverkocht
Niet alleen het soort auto, ook je vakantiebestemming kan uitverkocht zijn. Wacht je tot de zomervakantie met het boeken van je huurauto, kijk dan niet gek op als er geen enkele huurauto meer beschikbaar is op Corsica of Sardinië, of heeeeeel duur!!

Tip 4:

Verhuurders die direct op het vliegveld dicht bij de uitgang hun auto’s en/of kantoor hebben, zijn vaak duurder. Met een shuttledienst brengen goedkopere verhuurders je vaak in 10 minuten net buiten het vliegveld. En dat merk je in de prijs!

Tip 5:

Opnieuw al je gegevens doorgeven terwijl je dat al wel bij Sunny hebt gedaan. Tja, het lijkt toch handig als de gegevens bij Sunny bekend zijn dat deze dan naadloos door worden gegeven en ook al op het te ondertekenen formulier staan van de autoverhuurder. Meestal gaat dat wel of is een deel ingevuld, echter zo eenvoudig is dat niet omdat er vaak gewerkt wordt met onderverhuurders of franchisers die hun eigen systeem er op na houden.

Wil je zeker zijn dat je niet alles nogmaals moet invullen heeft Sunny het Premium en Express pakket. Je betaalt wat meer, maar dan ben je daar in ieder geval eerder weg.

Dan nog 5 tips uit eigen ervaring:

 1. Vaak staat er een flinke rij bij de loketten van de verhuurdiensten. Ga of eerst koffie drinken of zorg dat je als eerste daar bent. Dat kan echt veel wachttijd schelen. Ga dus niet eerst even naar de wc en als je met 2 of meer bent laat dan de bestuurder vast naar het loket lopen in een snelle looppas, en laat de andere de koffers op halen of met zich meezeulen. Overigens moet je – als je 2 bestuurders wilt aanmelden – beiden het formulier ondertekenen.
 2. Als je geen problemen wilt hebben met de credit card, dan is het handig om er voor te zorgen dat je de creditcard waar je mee hebt gereserveerd ook aldaar kan overleggen. Dat scheelt ook weer “gedoe”.
 3. We reserveren de auto altijd inclusief alle noodzakelijke verzekeringen en ‘afdekken eigen risico’ (standaard bij Sunny, maar ook mogelijk via AutoEurope) Vaak proberen ze dan toch nog extra verzekeringen te slijten: niet op in gaan, niet nodig, lees de voorwaarden.
 4. Regelmatig hebben we een auto gehuurd en afgehaald in de ene plaats en weer ingeleverd in de andere plaats. Dat kan vaak en heet een ‘One way ticket’. Echter let wel op: sommige verhuurder berekenen daar wel heel veel extra kosten voor. Een beetje uitvogelen kan je dus wel veel geld schelen. (soms is de ‘one way’ zelfs gratis!)
 5. Als je van Sardinië naar Corsica gaat met een huurauto, ga je dus van Italië naar Frankrijk.  En dat mag vaak niet, of je mag niet met de auto de veerboot op. Kortom als je dat van plan bent: even goed de kleine lettertjes lezen of navragen!

En dan weet je nu genoeg om een auto te huren: zie hier de pagina met de mogelijkheden. of ga direct naar:  Auto-Europe of Sunny Cars

De verstrekking van de informatie en de boeking valt buiten onze verantwoordelijkheid.
De uitvoering gebeurt door en onder volledige verantwoordelijkheid van Auto Europe of Sunny Cars!

Boeken via een link op een onze pagina wordt zeer op prijs gesteld.

Wilge!Tips autohuur Corsica & Sardinië

Related Posts

Take a look at these posts

2 comments

Join the conversation
 • Frank - oktober 9, 2018

  We gaan jaarlijks naar Sardinie en qua autohuur gaat dit bijna altijd goed, helaas niet dit jaar. We hebben via AutoEurope een auto gehuurd bij Maggiore, die op onze creditcard het dubbele bedrag hebben afgeboekt. Na drie maanden en heel veel frustratie, nog steeds niks terug gehad. Ook bij AutoEurope wordt de telefoon niet eens binnen een half uur opgenomen, als de verbinding dan nog niet is verbroken. Ik zou zeggen, huur niet via hun;)

  Wilge! - oktober 12, 2018

  Wij hebben regelmatig met AutoEurope een auto gehuurd. En nooit problemen gehad. De laatste paar jaar huren steeds meer via Sunny Cars. De belangrijkste reden hiervoor is dat het heel helder is dat ” alles” gedekt is en dat je niet voor verrassingen komt te staan.


Comments are closed.