Nieuws

Per trein of bus naar Corsica of Sardinië

by Wilge! on november 12, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Per trein of bus naar Corsica of Sardinië

Naar Corsica of Sardinië per trein of bus

De meeste mensen pakken het vliegtuig of reizen naar een havenstad met de auto/camper/caravan en gaan per veerboot naar het eiland van hun keuze.

Echter er is een stijgende belangstelling om te reizen per trein of bus. Dat kan dus naar een haven zijn. Een huurauto/camper op het eilanden huren, of ook daar per openbaar vervoer of fiets/e-bike.

Met de bus

FlixBus

Busmaatschappij FLIXbus is een steeds meer gewild Europees alternatief. Met de letterlijk en ook figuurlijk groene bussen brengen ze van uit diverse Nederlandse plaatsen naar de Franse havensteden Toulon, Marseille, Nice, Genua, Savona en Livorno. Meestal is er wel een overstap in bijvoorbeeld Parijs. De prijzen zijn zeer acceptabel of te wel ‘low budget’ te noemen. Voor een paar tientjes zit je in Toulon!

Meenemen van je fiets is ook mogelijk, echter een e-bike jammer genoeg niet. Deze zijn overigens wel te huur op de eilanden. Wil je een fiets huren op Corsica of Sardinië? Dat kan tegenwoordig snel en vlot met BimBimBikes!

 

Met de trein

Ja, en waarom niet met de trein naar een havenplaats gereisd. In een dag zit je zonder noemenswaardige stress aan de zuidkust van Frankrijk.  NS-Internationaal bekijkt hoe je daar het handigste komt. Thalys en TGV zijn dan vanuit Nederland de handigste opties. Je zult wel moeten overstappen maar de nachtboot haal je echt wel. In sommige gevallen kun je ook je fiets meenemen.

Voor een treinkaartje/informatie kun je ook op de Nederlandstalige site terecht van de Thalys/SNCF

Binnen een uur of 10 tot 12 zit je in Toulon, Marseille of Nice. Ook Genua, Savona en Livorno zijn te boeken, maar dat kost iets meer uitzoekwerk. Voor zover ik heb kunnen nagaan is het handiger (korter) over Duitsland te reizen dan via Frankrijk/Milaan. De treinreiswinkel kan je vast verder helpen.

 

Wilge!Per trein of bus naar Corsica of Sardinië