Nieuws

Overzicht cruises 2018 naar Corsica en Sardinië

by Wilge! on april 23, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Overzicht cruises 2018 naar Corsica en Sardinië

Ben je op zoek naar een leuke vakantie en wil je écht Corsica of Sardinië niet missen? Maar wil je tegelijkertijd genieten van een leuke manier om te reizen, en meer van de wereld zien? Dan kun je kiezen voor een cruise. Het is allang niet meer zo dat je daar een enorme portemonnee voor nodig hebt. Het is echter wel verstandig om verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Waar kom je langs tijdens de cruise, waar kun je aan wal gaan en wat zijn de mogelijkheden op het schip zelf? In sommige gevallen is de prijs nét even iets minder belangrijk dan wat je ervoor terugkrijgt. Zeker tijdens een vakantie en helemaal tijdens een cruise!

Waarom kies je voor een cruise?

Ga je op vakantie met de auto of het vliegtuig, dan ben je gebonden aan de manier van reizen. Je kunt niet even opstaan, genieten van het uitzicht én de frisse lucht opsnuiven. Je kunt ook lang niet altijd even slapen of rustig wat eten. Dat kan allemaal wel wanneer je voor een cruise kiest. De frisse zeelucht, ruimte op het dek en alle mogelijke manieren om mensen te leren kennen en lekker te ontspannen. Hierbij ligt het er wel aan welke cruise je kiest. De cruises van Ponant en MSC Cruises hebben bijvoorbeeld al een uiteenlopend aanbod, maar het gaat er ook nog eens om welke van de schepen je kiest van de aanbieder. In de meeste gevallen is het logisch dat je meer krijgt wanneer je meer betaalt. Maar heb je geluk en kun je last minute boeken, dan kun je complete luxe ervaren inclusief vliegreizen en transfers voor minder dan 1.000 euro per persoon. Dan ben je acht dagen onderweg, en kom je ook langs Barcelona, Corsica en Palma de Mallorca.

Welke havens worden zoal aangedaan?

Op Corsica wordt over het algemeen de hoofdstad Ajaccio aangedaan. Verder staan ook de “andere poort naar Corsica” Bastia op het programma van diverse cruiseschepen. Porto Vecchio, Bonifacio en Calvi zijn de andere gezellige havensteden met het prachtige achterland van Corsica die aangedaan kunnen worden.

Cruises Corsica Sardinie 2018

Cruiseschip legt aan in de haven van Cagliari

Op Sardinië doet men ook de hoofdstad aan, namelijk Cagliari in het zuiden (zie hierboven). Maar daarnaast ook het mooie en gezellige Alghero in het noordwesten. In de baai bij Olbia leggen ook diverse cruiseschepen aan.

Wat kun je aan boord doen?

Wat je tijdens een cruise kunt doen, is afhankelijk van het cruiseschip dat je kiest. De meeste schepen hebben een casino aan boord dat gebruikt kan worden tijdens het varen op internationale wateren. Maar er zijn ook schepen met complete fitnessruimtes, zwembaden, restaurants en danszalen. En vergeet niet dat er aan wal ook verschillende activiteiten op je liggen te wachten wanneer je een complete aanbieder kiest voor de cruisereis. Let daarom altijd goed op de maatschappij waar je een boeking doet voor jouw cruise richting Corsica of Sardinië en wat je precies krijgt voor de prijs die gerekend wordt.

Cruisemaatschappijen die langs Corsica en/of Sardinie gaan zijn: Aida, MSC, Pontant en Carnival Horizon. Je kunt ze onder andere bekijken/boeken via: ANWB’s Cruisetravel of HCC-cruises.

 

Wilge!Overzicht cruises 2018 naar Corsica en Sardinië

Related Posts

Take a look at these posts