Nieuws

Kookboekenweek

by Wilge! on november 11, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Kookboekenweek

De week van 10 – 18 november is de kookboekenweek. Ook voor Corsica en Sardinië zijn er kookboeken gemaakt.

In onze webwinkel vind je er 2: Culinair Sardinië en De keuken van Corsica

Culinair Sardinië

Ontdek de culinaire pracht van een onontdekt eiland!

Nadat zij de Siciliaanse keuken van haar geheimen heeft ontdaan, stort Loes Janssen Miraglia zich in haar nieuwe boek op de Sardijnse keuken. De culinaire specialiteiten van deze tot op heden onontdekte Italiaanse eilandkeuken zijn van oudsher sterk beïnvloed door herders en boeren: veel geroosterd vlees, kazen, wilde kruiden en gedroogd brood dat de herders opgerold meenamen op hun eenzame omzwervingen in de bergen.

Maar behalve deze cucina pastorale kent Sardinië ook een cucina marinara met talrijke visspecialiteiten. Vanzelfsprekend ontbreken ook originele pasta’s, soepen, groentegerechten en zoete lekkernijen in vele soorten en smaken niet.

De uitgave is goed gedocumenteerd, mooi geïllustreerd en zal voor de meer ervaren kok en liefhebber van Italiaans koken zeker een aantrekkelijke aanvulling op zijn culinaire kennis betekenen. Met bronvermelding en register op alfabet

Net zoals voor haar met een Gourmand Award bekroonde boek Sicilicious heeft Janssen Miraglia voor Culinair Sardinië onderzoek gedaan naar de ontstaansgeschiedenis van de receptuur, de sagen en legenden die aan bijzondere gerechten ten grondslag liggen en de traditionele wijze van bereiden.
De Keuken van Corsica

‘De keuken van Corsica is zo de moeite waard. Met zijn prachtige producten van zowel het land als uit de zee, opgetekend door de smaakmakers van het eiland. Eigenlijk moet je met dit boek onder je arm Corsica ontdekken.’

 

Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious.
De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde ‘eiland van de schoonheid’.

Het gastronomische erfgoed van Corsica komt glansrijk aan bod: je komt niet alleen alles te weten over de productie van figatellu, brocciu en mirtelikeur, maar leert ook hoe je zelf de befaamde ratatouille van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel… Alle smaken van dit prachtige eiland in 80 recepten!

Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio. Zijn wijnkelder is in de loop der jaren een instituut geworden, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en fijnproevers uit de verre omtrek. Nicolas’ missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.

Ga naar de webwinkel, ook zeer geschikt voor leuke decembercadeautjes zoals spannende of interessante boeken die zich op de eilanden afspelen zoals Alles Kits op Corsica, Hommeles op Corsica, Het Corsica Virus en Verstrikt in wraak, een thriller die zich afspeelt in de buurt van Orosei.

Wilge!Kookboekenweek

Related Posts

Take a look at these posts