Nieuws

Gadgets, nuttig, leuk! Onnodig?

by Wilge! on juni 7, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Gadgets, nuttig, leuk! Onnodig?

Gadgets zijn van alle tijden. En vaderdag blijkt een goede dag te zijn om die te geven of te krijgen, getuige de nieuwsbrieven die ik momenteel in de digitale inbox krijg.

Laten we eens zien wat er voor leuke gadgets zijn als het gaat om vakantievieren op Corsica en Sardinië.

De E-reader

Als eerste zou ik zeggen een boek, of is dat te gewoon?

Ok, een E-reader dan. De Kobo Aura is momenteel een topmodel. Je hebt er meerdere varianten in en allen hebben ze de beste keuze oktober 2016 Consumentenbond en ze hebben schermverlichting! Hoef je niet met een TL balk boven je hoofd op de camping of je hotelbalkon te zitten, een kaarsje kan, wel zo gezellig! Glaasje druivensap er naast.

De uitvoering die mij het meest aanspreekt – je ziet hem hiernaast- is die als de druivensap toevallig over je E-reader heen valt, omdat je juist met een slapend been wilde opstaan en het glas omgooide. De ‘Kobo Aura H2O’ is namelijk waterbestendig, maar ook stofbestendig, en dat is ook wel handig met de stoffige wegen en stranden op de eilanden!

 

[Lees en bekijk hier de E-reader]

 

 

 

De GPS Tracker

Die heb je in allerlei soorten en maten.

Mini GPS Tracker Volgsysteem Voor Kind / Auto / Motor / Brommer / Fiets werkt via een Simkaart, dus overal te wereld kun je je auto, caravan of waar de tracker dan ook aan bevestigd is volgen.

Handig tegen diefstal, mits die natuurlijk niet op een opvallende plaats zit en vervolgens wordt verwijderd, of als de dieven de auto in een gebied zetten waar geen GPS is.

 

Je kunt hem ook aan je kind bevestigen, maar daar zijn ook wat “kindvriendelijker” modellen voor te verkrijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een armbandje. De hebben meer tot doel dat je kunt zien waar je kind zich bijvoorbeeld op het vakantiepark zich bevind. Deze hebben een bereik van max 2 km.

Hiernaast is een aardig voorbeeld van een door consumentenbond geteste GPStracker telefoon.

 

 

 

De Tolbadge

Een derde gadget dat ik zou willen noemen is de Tolbadge die oa te verkrijgen is via de ANWB-winkels, maar ook langs de grote weg in Frankrijk.

Heb je deze nog niet en je moet via Frankrijk over de tolwegen naar de haven? Dit is de uitkomst. Met een gangetje van 30 km door een speciaal tolpoortje. Je hoeft dan niet meer in de lange rij te gaan staan. In de praktijk komt het er zelfs op neer dat je helemaal niet meer in de rij staat, misschien op zwarte zaterdag, maar dan kan je sowieso beter de Franse wegen mijden.

Met de Tolbadge Frankrijk kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau). Daarnaast kun je bij ongeveer 250 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen.

Lees hier de veel gestelde vragen over de tolbadge.

 

De Mifi Router

De vierde gadget dat ik wil noemen dis de Mifi-router. Deze kunnen aan een nieuwe opmars beginnen. Waarom nieuw? De 3g routers waren vooral populair in Nederland en voor degene die snapte hoe ze een buitenlands simkaartje er in moeten zetten (en gebruiken). Echter met de komst van 4g en het feit dat roamingkosten niet meer doorberekend worden in het buitenland is de deze router een uitkomst. Vooral daar waar geen WIFI is, maak je je eigen wifi hotspot, waar dan meerdere apparaten gebruik van kunnen maken! Je kunt er nu bijvoorbeeld een Pre-Paid Nederlands simkaartje inzetten. Top toch?!

[Zie hier voor de top 10 mifi-routers]

 

Zonnepaneel voor op je rugzak

De laatste van mijn top 5 is het zonnepaneel. Een draagbare dan natuurlijk. Ik ben gecharmeerd van deze die je op je rugzak kunt monteren en terwijl je een tocht maakt bijvoorbeeld een zaklamp, smartphone of andere elektrisch apparaat op laadt. Je bent dan ook nog eens lekker groen bezig.

Met het draagbaar zonnepaneel weet je zeker dat je altijd voldoende energie hebt voor je mobiel. Ook in noodgevallen is de portable solar panel een uitkomst. Dankzij de USB output is het draagbaar zonnepaneel onder andere geschikt voor het opladen van je smartphone en diverse GPS apparaten. Ideaal, want zo hoef je echt geen moment meer zonder te doen. [Lees hier verder]

Er zijn natuurlijk nog honderden andere gadgets, maar dit is mijn top 5. Heb je nog een leuke tip? Mail me, dan zet ik hem erbij!

Wilge!Gadgets, nuttig, leuk! Onnodig?

Related Posts

Take a look at these posts